а
а / Thinkstockphotos
36 броя растения от рода на конопа и 10 850 гр. изсушена листна маса са открити в частен дом в стамболовското село Тънково. В прилежащ двор към къщата, обитавана от 32-годишен мъж и 30-годишна жена от Кърджали, както и от 79 годишна жена от Тънково, са открити засадени 36 броя растения с различна височина от 200 см. до 300 см.

Издадоха затворник, че крие дрога в спалното

В хода на последвалата проверка в същия имот са установени, под навес към стопанска постройка, 5 броя платна от ситна мрежа, върху които имало поставени множество съцветия от изсушена зелена листна маса, под формата на глави с общо тегло 7 350 гр.

Осем арестувани при полицейска акция в софийски квартал

В стая към същата постройка, служителите открили 3 броя пластмасови легена, съдържащи множество съцветия от изсушена зелена листна маса под формата на глави, с общо тегло 3 500 гр., както и два броя електронни везни и полиетиленов плик, съдържащ семена от марихуана. След направен полеви наркотест, листната маса реагирала положително на марихуана. За срок до 24 часа в Районно управление-Хасково е задържан мъжът, който заявил, че всичкото открито наркотично вещество е негово. Лицето не е криминално проявено.