Подаръци за деца в риск събират в Пощата на Дядо Коледа в Димитровград
Подаръци за деца в риск събират в Пощата на Дядо Коледа в Димитровград / Дарик радио-Хасково

Подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение набира днес и утре димитровградската фондация „Подари усмивка” с подкрепата на община Димитровград. За целта в Пощата на Дядо Коледа на площад България от 10 до 18 ч. днес и утре работи пункт, в който всеки може да занесе празнично опакована кутия с коледен подарък. За поредна година доброволци на фондацията ще зарадват с тях в навечерието на Рождество най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината.

Преди 3 години отново бяхме организирали такава кампания и тогава събрахме приготвихме 103 подаръка за 103 деца, припомни днес председателят на организацията Наталия Делчева.

Подаръци за деца в риск събират в Пощата на Дядо Коледа в Димитровград
netinfo

Тя отправя апел към хората, които искат да зарадват дете в нужда, да опаковат празнично кутия от обувки, в която да сложат подарък за момче или момиче, като го подберат според възрастта. Може да се приложи и лично текстово послание. От фондацията призовават в подаръчните кутии да се не слагат употребявани или повредени вещи; играчки, свързани с война, като ножове, пистолети, фигурки на войници; краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети и аерозолни кутии.

Подаръци за деца в риск събират в Пощата на Дядо Коледа в Димитровград
netinfo

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък, уточняват още от „Подари усмивка”.