Плетеница празнува Цветница с концерт и гости от Хиос и Варна
Плетеница празнува Цветница с концерт и гости от Хиос и Варна / netinfo

„Цветница! Да празнуваме заедно”- под това мото е концертът на димитровградския клуб по фолкаеробика „Плетеница” и танцов ансамбъл „Изворче”, насрочен за 17.30 ч. днес на централния площад. Те ще представят хора и танци от различни етнографски области, както и най-новите хореографии в репертоара си. При лошо време концертът ще е в спортна зала "Младост", уточняват организаторите му.

"Плетеница" празнува Цветница с концерт и гости от Хиос и Варна
netinfo

В концерта ще участват също танцов състав от екзотичния гръцки остров Хиос, където „Плетеница” гостува миналото лято и клуб по фолкаеробика „Шарена гайда” от Варна. Каним всички граждани и гости на Димитровград. Ще станете свидетели на неповторим спектакъл, който се прави за първи път в нашия град- цветен празник, в който заедно с нас ще участват и приятелите ни от Варна и Гърция, гласи поканата на домакините.

"Плетеница" празнува Цветница с концерт и гости от Хиос и Варна
netinfo


Ръководител на варненския клуб по фолкаеробика  „Шарена гайда” е възпитаникът на димитровградския ансамбъл „Изворче” Димо Александров. Само преди няколко дни клубът отпразнува третия си рожден ден с грандиозен концерт-спектакъл във фестивалния комплекс на Варна пред над 1000 души публика. След участие в танцов фестивал в Румъния  „Шарена гайда” ще направи днес своя дебют на димитровградска сцена.