/ iStock/Getty Images
Пространството пред бюст-паметника на шлагерния певец Аспарух Лешников-Ари (1897-1978 г.) в градинката пред Бизнесцентър-2 в Хасково вече е решено в стил като монумента на Волфганг Амадеус Моцарт в парка "Бурггартен" във Виена.

Служители по озеленяването от общинското предприятие "Екопрогрес" оформиха с теменужки фигурата на музикалния ключ "Сол" пред паметния знак на тенора, както това правят в австрийската столица със зелената площ пред статуята на Моцарт.

Община Хасково иска да откупи за вечни времена гроба на певеца Аспарух Лешников-Ари в София

В целия си разкош фигурата ще се прояви през пролетта, когато ключът "Сол" ще бъде направен от килимни растения, казаха в отговор на запитване от Общината.. Оттам уточниха, че обновяването на цветните алеи този сезон върви успоредно с почистване и цялостна промяна на някои части на центъра на града.

В района между централните площади "Общински" и "Свобода" вече са засадени нови кълбовидни рози, правят се паркови декорации от цветя, дървесен чипс и камъни. Близо 150 хиляди стръка различни паркови растения - бейлис, миозитис, филене и брасика ще бъдат засадени през следващите дни, допълниха от общината.
БТА