/ iStock/Getty Images
Инициативата е била поставена от медия, която е сигнализирала за окаяното състояние на мястото на покойника, който е родом от града
Община Хасково да отпусне средства за откупуването за вечни времена гроба на големия шлагерен изпълнител Аспарух Лешников-Ари (1897-1978) в софийските Малашевски гробища.

Капитан Петко войвода е предложен за почетен гражданин на Хасково

Това предлага на общинските съветници кметът на града Станислав Дечев, като това трябва да бъде дебатирано и гласувано на сесията на 31 юли. Според докладната, за ограждането на гроба на известния български тенор, поставянето на паметна плоча и откупуване на правото на ползване са необходими 2810 лева.

Инициативата е била поставена от столична медия, която е сигнализирала в Областната администрация на Хасково за окаяното състояние на мястото на покойника, който е родом от града.

119 г. от рождението Аспарух Лешников- Ари отбеляза Хасково

От ръководството на "Обреден дом"-Хасково са инспектирали гроба, който е бил поддържан от оперния певец Георги Петков, който обаче вече не бил в състояние да го обгрижва.

От общината припомнят, че Аспарух Лешников е удостоен със званието "почетен гражданин" на областния център от 2017 година, има именувана на него улица, издигнат паметник в центъра на града, а в културния афиш на общината е ежегодния конкурс за стари градски песни и шлагери "С песните на Ари".
БТА