/ БТА
35 880 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при три проверки на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите товарен автомобил с турска регистрация влиза в страната на 22 юли. Шофьорът на камиона - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Франция.

Иззеха голямо количество контрабандни цигари на „Дунав мост”-Русе

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол в товарното помещение са открити недекларирани 1000 кутии - 20 000 къса цигари без български акцизен бандерол

Два дни преди това, на 20 юлив друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 428  кутии - 8560 къса цигари. Тютюневите изделия са открити  в туба за вода в предната дясна част на ремаркето и в резервните калници на гърба на влекача.

Камионът превозвал стока от Турция за Нидерландия. Третият случай е установен няколко часа преди това, когато при щателна митническа проверка се установява, че в предната стена на полуремаркето на камион, превозващ стока за Нидерландия, са открити 366 кутии  - 7320 къса цигари.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На трима водачи - турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки - цигари без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на пункта са задържали над 20 250 000 къса нелегални цигари.