акция на Капитан Андреево
акция на Капитан Андреево / Дарик радио, Хасково
операция на ГКПП Капитан Андреево
93814
операция на ГКПП Капитан Андреево
  • операция на ГКПП Капитан Андреево
МВР Хасково обобщи резултатите от полицейската операция с акцент пресичане на контрабандата на ГКПП „Капитан Андреево”, за която Дарик вече информира. Освен полицейските сили в действията на пункта са участвали и служители на „Гранична полиция” и Агенция „Митници”. Целта на акцията са били и неделкларирани стоки и стоки с лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя и лица, извършващи закононарушения. При една от проверките е спрян лек автомобил „Мерцедес” с турска регистрация. В пригоден тайник под предните седалки на колата, прикрити със  специално изработена дървена дъска, обшита с мокет, различен от оригиналния и с монтирани на  дъската 2 аудио тонколони са намерени 11 800 къса безакцизни цигари.

В хода на операцията са конфискувани още 23 740 къса   безакцини папироси, 1,5 кг тютюн, 932 артикула, 283 чифта обувки и 170 перилни препарати и ароматизатори с лого на защитени марки, 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали без документи за произход. Иззето е и злато и 17 500 евро, недекларирани пред митническите органи при влизане в страната. За установените безакцизни стоки са съставени 8 акта по чл.233 от Закона за митниците. Междувременно пътните полицаи са глобили с 13 фиша по ЗДвП недобросъвестни водачи в района на пункта. В акцията са участвали общо 80 служители.
 
По същото време димитровградските полицаи са проверили стопанска постройка в местността „Пърженака”, стопанисвана от 43-годишен мъж. в помещението са открити 165 саморъбчно свити цигари и 0,340 грама тютюн без бандерол. В хода на проверката е открит и газов пистолет с 9 боеприпаси за него, които са иззети с протокол.