Оправдаха близнаците, обвинени в отцеубийство
Оправдаха близнаците, обвинени в отцеубийство / netinfo

31-годишните близнаци Георги и Йонко Илчеви бяха признати за невинни по обвинението, че са убили баща си 51-годишният Радослав Илчев. Състав на Окръжен съд –Хасково оправда близнаците, като счете, че липсват ясни мотиви двамата да извършат такова престъпление.

Тялото на слепия Радослав Илчев изплува на 29 май 2006 година от микроязовир край Хасково. Трупът беше с вързани зад гърба ръце и увито около шията въже, с прикрепен към него бетонов блок. Седмица след като бяха задържани, като основни заподозрени, майката на близнаците Лиляна Илчева, се самоуби скачайки от мост край Пловдив.

По едно от заседанията по делото бяха разпитани свидетели, които осигуриха алиби на Илчеви, като заявиха, че на 14-ти май, когато според обвинението е извършено убийството, близнаците са били със семействата си в дома на единя от тях -Георги.

Основният свидетел на обвинението, Даурий Христов, който е приятел на сестрата на близнаците, дете от втория брак на убития, не разпозна нито едно от веществените доказателства по делото – 4 бетонни блока, към които е било прикрепено тялото на убития Радослав; парче от въже, с което са били вързани ръцете му и дървена летва с пирони, за която Даурий заяви, че въобще не е виждал.

Съдът промени и мярката на близнаците от “задържане под стража” в “подписка”. Братята и защитата им определиха решението на съда като справедливо, и се надяват, ако прокуратурата протестира, решението на втора инстанция също да е в тяхна полза.