Окръжният съд продължава разпитите на свидетели по делото Симеоновград
Окръжният съд продължава разпитите на свидетели по делото Симеоновград / netinfo
Окръжният съд продължава разпитите на свидетели по делото "Симеоновград"
49485
Окръжният съд продължава разпитите на свидетели по делото "Симеоновград"
  • Окръжният съд продължава разпитите на свидетели по делото "Симеоновград"

15 от призованите за днес в Хасковския окръжен съд 20 свидетели по делото за катастрофата в Симеоновград, при която на Великден миналата година загинаха 6 младежи, а други двама бяха ранени, се явиха пред съда. 8 са разпитаните до момента. Сред тях- младежите от компанията, в която са били подсъдимите- братовчедите Данаил Георгиев и Живко Желев. Отсъства обаче, един от ключовите участници в събитията от фаталната нощ- Радка Станкова, с чийто личен автомобил Данаил е бил откаран в болница след катастрофата и с чиято кола останалата част от компанията се е отправила към църквата в Симеоновград. Момичето е при родителите си в Италия, съобщиха днес приятелите и. Ще настояваме тя да бъде разпитана в съда, още повече предвид разминаванията в показанията на тези свидетели, които са дали на досъдебната фаза и това, което казват в съда, коментира адвокатът на обвинените за престъплението Димо Стоянов. Чуйте го в звуковия файл:

Заради съществени противоречия между казаното в съдебната зала днес и показанията им, дадени в деня след фаталната катастрофа пред следовател, по настояване на прокурора Павел Жеков и адвокатите на родителите на загиналите деца, днес съдът допусна в залата да бъдат прочетени показанията на двама от тези свидетели. Пред съда застана и бащата на Живко Желев, обвинен, че е предоставил колата ва братовчед си Данаил. Според казаното от него в залата днес, Живко му разказал часове след трагичния инцидент, след като започнал да идва на себе си, че по време на разпивката в дома на Данаил Красимиров се уговорили да шофира братовчед му Дидо.

За мистериозна кола, която форсирала на метри от катастрофиралия автомобил и след маневра тръгнала в посока Харманли, разказа днес пред съда Георги Сталев - един от първите, излезли на улицата. Първо видях тази кола, стори ми се червена на цвят, от рода на голф тройка, тъй като и аз имам такава и я оприличих по стоповете, но номер не видях, разказа Сталев. Едва след като този автомобил потеглил, той обърнал поглед на другата страна и видял обърнатия по таван опел, извикал съпругата си и се обадил на тел. 112 за помощ. Той разказа и за друга кола, тъмна на цвят, която за броени минути спряла до катастрофиралата, след което тръгнала отново. Не видях от нея да слиза или да се качва човек, каза той.

Разпитът на останалите свидетели продължава и в момента.