Община Свиленград няма да чака държавата, сама ще чисти Марица
Община Свиленград няма да чака държавата, сама ще чисти Марица / netinfo
Остарялата канализация е най-тежкият инфраструктурен проблем на Свиленград, отчита в края на мандата си градоначалникът Георги Манолов. 99% от свиленградската канализация е неработеща, е констатирало обследването й извършено от общината, която планира изграждането на канализация в квартал Капитан Петко войвода. В квартала канализация никога не е имало.

След като не получи съдействие от ресорните министерства за почистването на коритото на река Марица, за да предотврати следващи наводнения в града, Община Свиленград е разработила собствен вариант за решаване на проблема. Общината е кандидатствала за концесия за добив на инертни материали и със средствата и техниката на собственото си дружество ще се заеме с изграждането на пътища до островите и с разчистване на речното корито, съобщи за Дарик градоначалникът.

Социалната политика и създаването на нови работни места Георги Манолов, който е кандидат за нов мандат, определи като приоритетни насоки за работата на общинската администрация през следващите четири години. Планирано е изграждането на хоспис в свиленградската болница и на дом за стари хора в село Сива река. Общината вече работи по проекта за индустриална зона. Чрез създаването на смесени дружества, в които общината ще апортира терени, ще се реализират газификацията на Свиленград и изграждането на слънечва електроцентрала.