ОБЩИНА ХАСКОВО НАБИРА ПРОЕКТНИ ИДЕИ ЗА СЪЗДАВАНЕ И ПРОМОТИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ
ОБЩИНА ХАСКОВО НАБИРА ПРОЕКТНИ ИДЕИ ЗА СЪЗДАВАНЕ И ПРОМОТИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ / netinfo

Община Хасково започна подготовка за кандидатстване по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития на Оперативна програма „Регионално развитие". Схемата е насочена към засилване ролята на културата и изкуствата като двигател в процеса на обновление и развитие на градските ареали.

На среща с представители  на читалищата и културните институти на територията на община Хасково са били обсъдени изискванията на схемата и посоката, в която да се развие проектната идея,  с която общината ще кандидатства, изхождайки от местния контекст и дефиницията за иновативност, съгласно насоките за кандидатстване. До 31 януари 2011 година Общината набира проектни идеи, които след задължителна процедура на селекция могат да бъдат включени в дейностите на цялостния проект.

Предложената идея да е насочена към обогатяване на културния живот на община Хасково със събитие, което да е креативно, модерно, нестандартно, подчертаващо идентичността и неповторимостта на населеното място. Обръща се особено внимание на възможността за равен достъп до културната проява на гражданите от различни етнически и социални групи.

Подробности за Оперативнапрограма «Регионално развитие" и за схемата могат да бъдат прочетени на сайта на Общината. Набраните идеи и предложения ще бъдат публично обсъдени на 3 февруари в зала "Хасково".