Община Димитровград ще обучава 162 младежи по проект
Община Димитровград ще обучава 162 младежи по проект / DarikNews.bg, Архив

Финансиране по още един социален проект на стойност 380 764.31лв. спечели община Димитровград, съобщават от администрацията й. По Оперативна програма "Човешки ресурси", приоритетни оси "Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места" общината ще обучава 162 младежи на възраст до 29 години. Процедурата, по която предстои кметът Иво Димов да подпише договор, се нарича "Активни".

 

Проектът на община Димитровград "Учи и работи - бъди активен" ще даде възможност за усвояване на компетенции и умения чрез комплексни обучения на младежите с ниска мотивация на труд и образование, обясняват от администрацията.  С изпълнението на заложените дейности ще се осигури достъп на младите хора до пазара на труда, чрез повишаване на квалификацията им.

Проекта обхваща младежи до 29-годишна възраст, които не са регистрирани или не са обхванати от каквато и да е образователна форма. Те ще бъдат идентифицирани, информирани, мотивирани, ориентирани и консултирани с цел активното им включване на пазара на труда, като след проведените обучителни дейности ще придобият специалност "Озеленяване и цветарство", коментират от община Димитровград.

Предстои да бъдат ангажирани за 6-месечен период от ОП "Благоустрояване", ОП "Траурен и обреден дом", "Неотитан" и Община Димитровград. Периодът за осъществяване на дейностите по проекта е 18 месеца.