Облекчения за бизнесмени от Турция при преминаване през ГКПП Капитан Андреево?
Облекчения за бизнесмени от Турция при преминаване през ГКПП Капитан Андреево? / netinfo
Да има облекчения за преминаването на представители на сериозния бизнес от Турция през граничен пункт Капитан Андреево, а на граничния пункт гражданите да получават информация за най-добрите пътища, по които да се придвижат през страната. Това обсъдиха днес областният управител на Хасково Райна Йовчева и валията на Одрин Мустафа Бююк. Турският държавник направи първата си официална визита в Областна администрация Хасково. С него бе 13-членна представителна делегация.

Райна Йовчева сподели със своя колега от Турция за амбициозна инициатива на Областна администрация, за която ще се търси съдействие от валийството на Одрин. Става въпрос за разработването на проект, целящ да представи културно-историческото наследство на 4 области от три държави – Хасково и Кърджали от българска страна, Одрин /Турция/ и Александруполис /Гърция/. Този туристическият регион ще носи името “Тракия”. Г-н Бююк, който преди да стане валия на Одрин бе зам.-министър в Министерството на културата и туризма в Турция, приветства идеята, като коментира, че за туристите от Европа са привлекателни именно такива обединяващи дестинации, включващи посещения в няколко страни.

След официалната част валията на Одрин и членовете на делегацията се запознаха с културно-историческите забележителности на Хасково.