Намериха микробус, за който се предполага, че е използван от обралите пощата
Намериха микробус, за който се предполага, че е използван от обралите пощата / DarikNews.bg, Архив

Бял микробус „Фиат Дукато”, за който се предполага, че е бил използван от бандата, обрала Централната поща в Хасково, намери полицията днес. Колата е била изоставена на паркинг пред жилищен блок на ул. „Еделвайс”, на около 250 метра от пощата.

Предполага се, че крадците са използвали този микробус при грабежа, тъй като в него също е имало препарат, подобен на белина, с какъвто са заличени следите в пощата. Часове преди обира й той е бил откраднат от Димитровград и обявен за издирване. Бил е задигнат от паркинг на бул. „Благоев” и е собственост на софийска фирма. Полицията го открива изоставен на паркинг пред жилищен блок в Хасково, който е на около 250 метра от мястото, разказват живущите в близост. Там паркирали много и различни коли, затова и не им направил впечатление. През нощта мястото не е осветено и било тъмно, като в рог, разказаха още живущите.

От полицията и прокуратурата в Хасково към момента не съобщават официално дали наистина са намерили използвания при обира на пощата бус, с който бандата е пренесла откраднатите 1 800 000 лв. Късно снощи двамата задържани по подозрение в съучастничество бяха освободени, след като прокуратурата не наложи 72-часова мярка и не повдигна обвинения заради липса на доказателства. Издирването на извършителите продължава. А централната поща работа с нормалния си график и изплащането на пенсиите продължава.