флаг
флаг / Община Свиленград
Община Свиленград бе удостоена с награда за най-мащабно финансиране от Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ. Тя е определена като една от най-активните сред общините-партньори на фонда. С мостово финансиране  чрез кредити от ФЛАГ през последните 5 години Свиленград  успя да реализира 13 проекта. 
Наградата дойде да връчи в Свиленград изпълнителният директор на ФЛАГ Надя Данкинова. Тя определи община Свиленград като много активна в изпълнението на различни проекти, изрядна във финансово отношение, точен и коректен кредитополучател и партньор. Отличието прие заместник-кметът Мария Костадинова, която изрази задоволство от професионалната работа на фонда и добрите условия по кредитите, предоставяни на Свиленград.
 
Поводът е 10-годишната дейност на фонда като дългов инструмент на държавната политика за регионално развитие, осигуряващ навременна финансова помощ за общинските инвестиционни програми. През този период  фондът е  предоставил заеми за близо  1 млрд. лева, подкрепил е над 750 общински проекта на обща стойност 5 млрд. лева.
 
Отличия за най-мащабно финансиране от ФЛАГ получиха също община Стара Загора и община Габрово. За най-голям брой проекти, реализирани с финансовата подкрепа на ФЛАГ, бяха наградени: община Гоце Делчев със 17 договора за кредит; община Смолян - с 15 договора за кредит; общините Дупница, Петрич и Варна, които имат по 14 договора за кредит. Със специална награда бе отличено Националното сдружение на общините в Република България, което стои в основата на идеята за създаване на фонда и винаги през годините е подкрепяло развитието му, съдействало е за популяризиране на политиките и възможностите, които ФЛАГ предлага.