Димитровград, АГО
Димитровград, АГО / Дарик радио, Хасково
Мъжка година за Димитровград прогнозира кметът Димов
100196
Мъжка година за Димитровград прогнозира кметът Димов
  • Мъжка година за Димитровград прогнозира кметът Димов
Мъжка година на предизвикателства прогнозира за Димитровград днес кметът на общината Иво Димов. От 2015 г. за първи път първото бебе на общината е момче, посочи той и си пожела това да е добро знамение. Три са родените в отделението от началото на 2019 г. деца- две момчета и едно момиче.

По традиция Иво Димов гостува при първото родено за годината бебе в димитровградската болница. На малкия Кристиян, който се роди, 3 януари, кметът подари юбилейна монета и огромен мечок, а заетите в отделението зарадва с торта.

Димитровград, АГО
Дарик радио, Хасково

За 23-годишната учителка по английски език в училището в село Крепост Яница и 26-годишния военен Николай, Кристиян е първо дете. Той тежи 3.4 кг и е висок 50 см. Името избрал бащата, сподели днес Яница. Тя си пожела малкият да е жив и здрав и благодари на кмета за подаръците, както и на екипа на д-р Четалова за грижите. Веднага след гостуването на Иво Димов, Яница и Кристиян бяха изписани и вече са у дома в село Крепост.

Димитровград, АГО
Дарик радио, Хасково

От 2015 г. за всяко новородено община Димитровград отпуска еднократна финансова помощ в размер на минимална работна заплата. По регламент родителите могат да кандидатстват в рамките на 3 месеца след раждането на бебето. Над 100 000 лв. отделя годишно от общинския бюджет Димитровград за еднократните помощи за новородено, посочи днес кметът Иво Димов.

147 са родените в АГО на МБАЛ „Св. Екатерина“ през 2018 г. През 2017 г. те са били 192, през 2016 година- 223. Продължава тенденцията на спад в раждаемостта, макар че според заетите в отделението броят им не е спаднал под критичния минимум.

Кметът на Димитровград Иво Димов и майката на Кристиян- Яница, чуйте в приложения файл.