МВР-шефовете в региона днес заради бежанския проблем
МВР-шефовете в региона днес заради бежанския проблем / Dariknews, архив

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще посети двата тактически оперативни щаба в Хасково и Елхово днес. Заедно с него щабовете ще инспектират и главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, директора на Главна дирекция „Гранична полиция" главен комисар Захарин Пенов и Никола Казаков, председател на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет.

Посещението цели запознаване на място с предприетите мерки и готовността за овладяване на ситуацията заради увеличения миграционен натиск на българо-турската граница.

Вицепремиерът и колегите му първо ще посетят щабът в Елхово, който ще отговаря за наблюдението на държавната граница и ефективното използване на възможностите на различните държавни структури. След това МВР-шефовете ще се срещнат с бежанци от транзитния център в Пъстрогор. Накрая ще бъде инспектиран тактическия оперативен щаб в Хасково, чиято цел е да осигури приемането на бежанците и обработката на документите им, координирайки дейността на имащите отношение към това държавни институции.