Магистрала Марица остава затворена при Любимец
Магистрала Марица остава затворена при Любимец / Областна администрация-Хасково, Архив

Отсечката на АМ”Марица” между Любимец и Харманли остава затворена и към този час. Движението в посока Пловдив се отклонява от пътен възел Любимец по стария път за Харманли. При ПТП тази сутрин при 75 км на магистралата се сблъскаха 3 тира и един лек автомобил. Материалните щети са значителни, но сериозно ранени и пострадали хора няма. Все още не са преместени от платното товарните автомобили. След като приключат с тази операция, почистващите фирми ще обработят платното и едва тогава ще отворят отсечката от магистралата за движение.

В цялата област пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Вече са отворени всички пътища в област Хасково, включително и тези в община Ивайловград за селата  Мандрица, Пастрок, Долно Луково и Железино. Временно е било затруднено влизането в Радовец, но и там вече е проходимо. Последният сигнал, на който са реагирали службите е отново за пътя за с.Радиево. Изпратени са дежурни екипи, които да чистят поредното снегонавяване на този път.

Снегопочистващите фирми реагират на десетки сигнали за навявания. Проверката по част от артериите в областта, която направи  областният управител Станислав Дечев днес показа, че заради силния вятър на много места се образуват навявания.

 

Продължават валежите от сняг на отделни места в региона. Вятърът е умерен до силен. Затова, ако е възможно не предприемайте пътувания. Всички населени места в областта имат ток и вода, няма сигнали за бедстващи хора.