община Хасково бездомни кучета нападение
община Хасково бездомни кучета нападение / Дарик радио-Хасково
Лозко Сотиров
92945
Лозко Сотиров
доктор Каравасилев
  • Лозко Сотиров
  • доктор Каравасилев
Мъж на възраст 73 години е бил нападнат от кучета. Инцидетът е станал късно вчера вечерта. Пострадалият е излизал от аптеката пред община Хасково. Тогава е нападнат от глутница бездомни кучета, които го повалят на земята. 

Мъжът в момента е настанен в хирургия. Прлед Дарик радио д-р Атанасов съобщи, че ухапвания почти липсват, като нараняванията са основно от падането на мъжа на земята. Раните са обработени. Наложила се е консултация с неврохирург. При падането пострадалият е ударил тежко главата си.

Пострадалият се казва Лозко Сотиров. Той се съласи да се включи в ефира на Дарик радио - Хасково от болничното легло. Заяви, че с нищо не е провокирал кучетата. Това е вторият случай, в който бива нападат от бездомни кучета. Първият инцидент е станал преди повече от седмица, отново до сградата на общинската администрация в Хасково. Няма да търси възмездие по съдебен път, тъй като със 160 лева пенсия не би могъл да си позволи адвокат. 

Чуйте повече в приложения файл. 

По-късно стана ясно, че кметът Добри Беливанов е посетил пострадалия в болницата. Обсъдено е решението, Сотиров, който е самотноживеещ, да бъде настанен в дома за стари хора. Кметът припомни, че предстои откриването на временен приют за бездомни кучета в Хасково. Настанените там ще бъдат кастрирани и обезпаразитени и отново връщани на улицата. Очаква се реално приютът да заработи до 25 март.