Кръщават на Еню Вълчев залата за борба в Димитровград?
Кръщават на Еню Вълчев залата за борба в Димитровград? / DarikNews, Архив

45 докладни записки са включени в проекта за дневен ред на днешното заседание на общинския съвет в Димитровград. Към тях се очаква да бъде прибавена и още една извънредна точка, която касае финансова помощ за многодетна майка. Това информира председателят Стефан Димитров.

Преди началото на сесията клетва ще положи новоизбраният кмет на село Сталево Пею Колев. Той бе избран в частичните избори на 16 март, като кандидатурата му издигна инициативният комитет "Бъдеще за Сталево".

Дали общинската зала за борба вече ще носи името Еню Вълчев ще гласуват днес местният парламент в Димитровград. Предложението внася кметът Иво Димов. Еню Вълчев е и почетен гражданин на Димитровград.

Сред по-важните докладни, които съветниците ще разгледат, са два кредита от фонд ФЛАГ за съфинансиране на т. нар. Воден проект, чието изпълнение тече в момента. Годишен отчет за изпълнението на бюджета за 2013 г. и предложение за промяна на тазгодишния внася кметът Иво Димов. Днес той представя на съветниците отчет за общинската собственост и резултатите от управлението й по видове и категории обекти през 2013 г., както и предложение за допълнение и изменение на програмата за управление и разпореждане с общинската собственост за 2014 г. Местният парламент ще разгледа също годишния доклад за изпълнението на концесионните договори за 2013 г., както и 12 докладни за концесия на язовири. 6 от тях касаят сключване на договори със спечелилите конкурси, а останалите- прекратяване на процедурата.

Списък на спортните обекти и съоръжения, предвидени за отдаване под наем през 2014 г., на основание правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта, внася още кметът Иво Димов. Той предлага на съветниците да приемат и решение за изработване проект за Общ устройствен план на Община Димитровград и да одобрят задание за проектиране.

В дневния ред са също предложения за  промени в наредбата за пенсионерските клубове и правилниците, по които работят общинските предприятия „Траурен обреден дом”, „Благоустрояване”, „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана”, „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища” (СПИОПТ) и „Детски и младежки център” - Димитровград.