Кралете на Камерун дарени с хасковския герб, ще обменяме опит и във футбола
Кралете на Камерун дарени с хасковския герб, ще обменяме опит и във футбола / netinfo

Камерунски крале посетиха днес Община Хасково, където се срещнаха с кмета Георги Иванов. Властниците и духовни водачи на двата най-големи града в африканската държава Мароа и Дуала, Есака Екуала и Бакари Йериме са в Хасково по линия на европейски проект за борба срещу бедността, глада, неравенството между мъжа и жената и окуражаване и подкрепа на партньорските връзки между всички народи в света, за да се запази планетата и нейното развитие. В проекта участват още Франция, Италия и Буркина Фасо. Хасково е представен чрез Младежкия център, с който камерунските гости поддържат контакти от години.

Днес в общинската администрация кметът Георги Иванов подари на гостите макети на общинския герб, бутилки вино със символа Света Богородица и символична роза.

Председателят на комисията по физическо образование и спорт Митко Ламбов отправи покана към футболиста Сирил Миканаки, който също бе в състава на делегацията, в Хасково да бъдат изпратени камерунски футболисти, с които да се обмени опит.

Двудневната програма на гостите включва среща с директорите на училищата, включени в проекта, концерт „България за Африка" на формации от Младежкия център и състав от Камерун.

Утре след посещенията в училищата, гостите ще се срещнат с футболен клуб „Хасково", а после ще посетят Музея на тракийското изкуство в Александрово и църквата в село Узунджово.