Концерт 65 рози събира пари за болните от муковисцидоза
Концерт 65 рози събира пари за болните от муковисцидоза / Личен архив
Концерт "65 рози" събира пари за болните от муковисцидоза
53461
Концерт "65 рози" събира пари за болните от муковисцидоза
  • Концерт "65 рози" събира пари за болните от муковисцидоза

Благотворителен концерт с мотото „65 рози" в подкрепа на болните от муковисцидоза организира от 19 часа днес, 17 май, в димитровградския театър асоциация „Муковисцидоза". Партньори са община Димитровград, театърът „Апостол Карамитев" и театрална школа „Апропо" на детския и младежки център. 3 лв. е цената на билетите, които могат да бъдат закупени от касата на театъра. Повече от половината вече са откупени, информира председателят на националната асоциация Светлана Атанасова. Тя е и майка на единственото в Димитровград дете, което страда от муковисцидоза- деветокласничката Александра.

В концерта ще участват "Звездните момичата" на Борис Вълканов, арт формация "Дъга", театрална школа „Апропо", Бетина и Деница, танцов ансамбъл "Тракия", ОДЗ „Слънце", Тео Батуров, Диян Дончев, Мария Писарова, Невена Чилингирова, балетен център "Галаксико", формация за латино танци "Джани" и Street dust.

Целта е със събраните от благотворителния концерт средства да бъде създаден Фонд за закупуване на кислородни апарати, които са жизненоважни при влошаване здравословното състояние на пациентите с муковисцидоза, разказа Светлана Атанасова. Чуйте я с още информация в звуковия файл.