/ Областна администрация, Хасково
До месец община Хасково ще назначи обществена поръчка за превоз по транспортните схеми
"До месец община Хасково ще изготви и пусне обществена поръчка за превоз на пътници по общинската, областната и републиканската транспортни схеми и ще се опита да я доведе до успешен завършек", съобщи на пресконференция кметът на града Станислав Дечев.

Повод за брифинга стана прессъобщение от Областната администрация, в което се констатира, че от 2017 година общината не е извършвала съответните процедури и че сега управата издава за последен път за срок от 4 месеца т. нар. "спешна мярка" за удължаване на договорите за превоз.

Областният управител на Хасково поиска проверки заради нарушения в транспортната схема

Областният управител Катя Панева е поискала с писма според съобщението и проверки от Окръжна прокуратура-Хасково, Министерството на транспорта и съобщенията, Автомобилната администрация, Министерски съвет, Сметната палата, Агенцията "Държавна финансова инспекция", Агенцията за обществени поръчки, Комисията за защита на конкуренцията и Областната дирекция на МВР-Хасково.

"Обществена поръчка е имало на 10 септември 2019 година, но тогава е била спряна", уточни Дечев. По негови думи трудностите произтичат от факта, че е необходимо съгласуване на транспортните линии с много превозвачи, общини и държава, за което ежедневно се изпращат писма.

"На този етап обаче вече имаме 98 процента съгласуваност", посочи кметът. Той каза още, че не може да си обясни реакцията на областния управител при положение, че проблемът е общодържавен. "Общинското ръководство е уверено в правилността и законността на действията си", посочи Дечев.    
БТА