На 31 март се очаква претест в Димитровград заради шоковото повишаване на цената на водата
ВиК-Хасково изкупи общинския дял на водното дружество на Димитровград.

Караджов: Разработваме изцяло нов подход за пречистване на водата на Хасково (ВИДЕО)

Сделката на стойност 380 000 лева бе подписана пред нотариус от управителите на двете фирми Божидар Желязков и Георги Тенчев, съобщиха от оператора в Областния център.

Предстои вписване на продажбата в Търговския регистър. След като това стане, ВиК-Хасково ще приключи консолидацията в обособената територия и ще започне да обслужва територията на община Димитровград.

В договора е заложено фактическата промяна да стане след вписването, като се планира това да се случи от 1 април. С приключването на консолидацията ВиК-Хасково ще може да разработва проекти за подмяна на водопреносната и канализационна мрежи, за изграждането на пречиствателни станции за питейна и отпадъчна вода и други, които да се реализират с европейски средства, се подчертава в съобщението.

ВиК - Хасково купува ВиК - Димитровград

Всички служители на ВиК-Димитровград преминават с трудовите си правоотношения към хасковското дружество. Цената на водата за крайните потребителите в община Димитровград ще се изравни с тази на всички останали потребители в Хасковска област, която е 3,52 лева за кубик.



Досега потребителите в Димитровград плащаха 1,86 лева за кубик. Във фейсбук страницата си кметът на Димитровград Иво Димов публикува заявление до общината за организиране на граждански протест на 31 март срещу увеличението.
БТА