/ БНР
"ВиК-Хасково е на печалба за 2020 година. За последните 6 години дълговете на водния оператор са намалели с един милион лева от 8 милиона на 7 милиона лева". Това съобщи на пресконференция управителят на дружеството инж. Тодор Марков.

Глобиха водните дружества в Хасково и Кърджали

Той направи изявление пред медиите, след като преди няколко дни кметът на община Хасково Станислав Дечев поиска оставката му, а 27 юли и областният управител инж. Минко Ангелов разпространи свое становище по темата.

Според него кризата във ВиК-сектора в областта се задълбочава, а в него цари безхаберие. Инж. Марков отхвърли като неоснователни упреците към управата на дружеството. "Нашите финансови отчети са публични и могат да бъдат видени", подчерта той.

Бизнес планът на ВиК-Хасково не бе приет на Общо събрание на Асоциацията по ВиК

По негови думи дружеството е редовен платец на задълженията си към банки, "Басейнова дирекция" и контрагенти, въпреки заема от 3 млн. лева от 2017 година.

На въпрос за липса на инвестиции в инфраструктура Марков отговори, че специално за областния център миналата година по това перо са били вложени 201 000 лева.
БТА