/ ThinkStock/Getty Images
"Бизнес планът за развитие на дейността на ВиК-Хасково не бе приет на днешното извънредно Общо събрание на Асоциацията по ВиК", съобщи на пресконференция председателят на Асоциацията, областният управител д-р Стефка Здравкова.

Общините с най-голямо относително представителство в органа - Хасково, Димитровград и Свиленград са гласували "въздържал се" или "против". Държавата има 35 процента представителство.

След повече от 3 години: Водата в Хасково вече е годна за пиене (ВИДЕО)

Така засега не се одобрява и повишението на цената на водата в областния център от 3.00 до 3.51 лв. на кубик, каквото е било искането на оператора в бизнес плана. Сега на ход е КЕВР, която трябва да вземе решение, коментира д-р Здравкова.

Бизнес планът бе изготвен изключително по изискванията и разпорежданията на КЕВР. Документът е в 208 страници, посочи управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков. По негови думи, цената на водата не е била променяна от 2012 година, като в същото време основни ценообразуващи елементи като ел.енергия и минимална работна заплата са отбелязали значителен ръст.

"В момента ВиК работи под себестойност на водата, няма и средства за инвестиции", изтъкна още инж.Марков.
БТА