Добри Беливанов
Добри Беливанов / netinfo
От действията на Добри Беливанов прозира, че няма да плати
Кметът Добри Беливанов е обжалвал решението на Административен съд Хасково – предварителното изпълнение на решението на Общински съвет за парите за спорт и култура. Това е станало с частна жалба пред Върховния административен съд. Става дума за 176 000 лв., които местните парламентаристи решиха да се дадат на спортните клубове и културни институции.

Спортни клубове и културни институции поискаха пари от кметството

Състав на Административен съд-Хасково не спря решението на ОбС, въпреки че Добри Беливанов поиска точно това от магистратите. Иначе делото по същество ще се решава през януари, както Дарик вече съобщи.

Спортът и културата в Хасково поискаха процент от бюджета

Заради съдебните процедури, които следват е ясно, че до края на годината, средствата, които трябва да се вземат от видеонаблюдението, няма как да бъдат раздадени на спортните клубове и културни институции. Срокът, в който /ВАС/ трябва да се произнесе е един месец.

Кметът вкара в съда парите за спорт и култура

Председателят на местните парламентаристи Таня Захариева обясни за Дарик, че 95 % от клубовете и културните институции са подали своите заявления. Комисиите към ОбС Хасково ще заседават по казуса в понеделник.   

Междувременно Добри Беливанов е отменил конкурсите за секретар на общината и началници на икономическата и административната дирекции. Посоченият от общината мотив за прекратяването на трите конкурса, е освобождаването на председателя на конкурсната комисия Румен Тинчев по негова молба.