Кмет и кандидати изкачват по въже общината в Димитровград
Кмет и кандидати изкачват по въже общината в Димитровград / Община Димитровград
Димитровград Ден на независимостта
45003
Димитровград Ден на независимостта
  • Димитровград Ден на независимостта

Традиционното състезание за изкачване на 14-етажната сграда на община Димитровград, с нетрадиционен елемент- участието на градоначалника Стефан Димитров и кандидати за кметския стол, организират днес там.

Състезанието ще се проведе за четвърта поредна година в Деня на Независимостта на България- 22 септември. И този път ще участват сътезатели от клубове по катерене и алпинизъм от цялата страна. Миналата година 15 си оспорваха първите места в състезанието за скоростно изкачване на 46-метровата сграда, която е най-високата административна в региона. Пръв при мъжете тогава стана Илиян Найденов от пловдивския клуб „Пълдин", който подобри личното си време от предишното състезание на 1 минута и 48 секунди. При жените победител бе Станимира Делева, също от клуб "Пълдин", с време 2 минути и 57 секунди.

Преди старта, от 10,00 часа, в Димитровград ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода. Рецитал по повод Деня на независимостта са подготвили ученици от Професионалната гимназия "Капитан Петко войвода". Още за програмата чуйте в звуковия файл от специалиста в общинската администрация Димитър Тодоров и организатора "Спортни дейности" Галина Тодорова.