Контрабандни златни накити за над 146 000 лева задържаха митническите служители на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници". На 27 септември на пункта пристига автобус с турска регистрация с 24 пътници, на път от Турция през България за Румъния.

Иззеха близо 2 кг контрабандни златни накити за 249 543 лв. на „Капитан Андреево“

Превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Част от пътниците декларирали, че пренасят кутии цигари, които са иззети поради надвишаване на нормите за безмитен внос от 2 кутии.

Агенция „Митници“

В хода на проверката митнически служител забелязал, че един от пътниците - румънски гражданин се опитва да избегне митническата проверка.

При извършване на личен преглед се установява, че мъжът е укрил около кръста под еластичен колан, 10 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета, обеци. С

Иззеха контрабандни златни накити за 165 438 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКА/ВИДЕО)

Според направената от вещо лице експертиза накитите с тегло 1633 грама са златни и са на стойност 146 970 лева. Контрабандните бижута са задържани.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата в Хасково. Спрямо румънския гражданин е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска страната.

През последните два месеца служителите на "Капитан Андреево" са иззели 12 733,43 грама златни изделия на стойност около 1 250 000 лв.