/ Агенция "Митници"
Близо килограм и половина златни изделия задържаха в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин при проверка на товарен автомобил, пътуващ със стока от Турция за Западна Европа на 17 септември, съобщиха от Агенция "Митници".

В камион с дини: Митничари откриха златни бижута за 150 хил. лева

Шофьорът - турски гражданин, е заявил пред митническите инспектори, че не пренася нищо за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка под капака на резервоара са открити шест пакета с бижутата от жълт и бял метал.

Общото тегло на намерените контрабандни златни изделия е 1469,54 грама. В хода на разпита той е обяснил, че „скрил златото, защото се страхувал от обир“. Намерената контрабандна стока е иззета по надлежен ред.

Агенция "Митници"

От изготвената по делото експертна справка е видно, че общата стойност на предмета на престъплението е 84 219,38 лева. По случая се води разследване под надзора на прокуратурарата.

Водачът е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната стоки и предмети в големи размери за търговски или производствени цели без знанието и разрешението на митниците. Той е задържан за срок до 72 часа.