снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / Агенция "Митници"

Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Откриха съществени залежи от злато на няколко места в Турция

Превозното средство пристига на МП Малко Търново на 03.09.2022 г. на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ от Турция. Шофьорът и пътничката в автомобила –  семейство български граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в джобове в дрехите на шофьора с инициали И.А четири пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Още два пакета с накити са открити в дрехите на жената с инициали С.А.

Установени са общо 794 грама недекларирани бижутерски изделия - пръстени, гривни, обеци, медальони и др., които според първоначалната експертиза от вещо лице са изработени от 14-каратово злато и са на обща стойност 63 520 лева.

Иззеха контрабандни златни и сребърни накити в тайник на автобус на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.