Нов опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите служители на митнически пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

На 7 август, на пункта пристига автомобил с чужда регистрация, управляван от германски гражданин, пътуващ от Турция за Германия.

Иззеха контрабандни златни накити за 165 438 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКА/ВИДЕО)

Превозното средство, в което пътували петима души, три от които непълнолетни, е селектирано за щателна митническа проверка, при която в пътнически куфар сред дрехите са открити шест полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал - гривни, колиета и синджири.

Според направената от вещото лице експертиза накитите са от 22-каратово злато с тегло 1980.50 грама на стойност 249 543 лева. По случая се води разследване под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Контрабандните бижута са задържани. Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор

През последните седем дни митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали над 10 кг златни и над 1.5 кг сребърни накити на стойност над 960 000 лева.