Иззеха контрабандни златни накити за 109 931 лв. на „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

На 11 август, на пункта  пристигнал автобус със 17 пътници, пътуващ от Турция за Италия. Никой не декларирал внос на стоки, пари и ценности. По метода „анализ на риска“ превозното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа проверка.

Иззеха близо 2 кг контрабандни златни накити за 249 543 лв. на „Капитан Андреево“

При извършването на такава служител на Агенция „Митници“ забелязал, че един от пътниците се опитал да се отклони, като се качил в друг вече преминал проверка автобус.

Пътникът свален и му бил извършен личен преглед. При последния в бельото му били открити 13 пакета, в които имало укрити изделия от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета и обеци.

Според експертизата на вещото лице намерените 1221,46 грама бижутерийни изделия са от 14-каратово злато и са на стойност 109 931 лева. Контрабандните златни накити са задържани.

По разпореждане на прокуратурата в Хасково на 42-годишния турски гражданин е повдигнато обвинение. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”.