/ Агенция „Митници“
Те са били укрити в кутии с крема сирене и в дрехите на три жени
Митническите служители задържаха 981.75 грама златни накити, укрити в кутии с крема сирене и в дрехите на три жени пътуващи с автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21 септември колата с румънска регистрация пристига на "Малко Търново" на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол, управляващата автомобила жена и всички пътници - румънски граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране.

Иззеха близо 1,5 кг златни бижута на „Дунав мост“-Видин (СНИМКИ)

При извършената проверка митническите инспектори откриват сред багажа - поставени вътре в кутии с крема сирене пет пакета, увити с тъмно тиксо и найлони. Установено е, че пакетите съдържат 747.93 грама златни бижутерски изделия.

Други 233.82 грама златни изделия са открити в дрехите на шофиращата жена и две от пътничките при последвалите лични прегледи. Иззети са общо 981.75 грама бижутерски изделия - пръстени, гривни, обеци, медальони и други, които според първоначалната експертиза от вещо лице са изработени от 14-каратово злато - проба 585 и са на стойност 88 358 лева.

Агенция „Митници“

Установено е, че недекларираните златни накити са собственост на трите жени в автомобила. От общото количество всяка от тях е пренасяла съответно 616.88 г, 265.40 г и 99.47 г златни накити. Съставени са три акта за установените административни нарушения.

Общо 1.776 кг контрабандни златни изделия са задържани от служители на "Малко Търново" само от началото на септември. Открити са при митнически проверки на леки автомобили и пътници влизащи в страната от Турция.