/ iStock/Getty Images
Иззеха 2380 къса безакцизни цигари и 1698 артикула от защитени марки в Хасковско, съобщиха от полицията.

Иззеха 930 „маркови“ килима и покривала за легло на ГКПП „Кулата” (СНИМКИ)

На 18 май икономическите полицаи от Районно управление-Свиленград и митнически служители извършили проверки на митнически пункт “Капитан Андреево“, с цел предотвратяване на престъпления, свързани с акцизи и контрабанда.

В автомобил, шофиран от свиленградчанин, са открити 780 къса цигари, които са конфискувани. От кола на 45-годишен плевенчанин служители на БАБХ иззели с протокол 52 кг млечни продукти.

Третата проверка е на турски автобус с пътници, сред които - 27-годишен румънец, който декларирал 1485 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки, за които не притежавал разрешение на правопритежателя.

Над 50 000 „маркови“ стоки задържаха на „Капитан Андреево“

Стоките са иззети с разписка. При последвалия преглед на товарната кола с рентген, били открити 1600 къса цигари, укрити в таблото на автобуса, чийто собственик се оказал 49-годишен турски водач.

В десните калници на превозното средство са намерени още 184 недекларирани текстилни изделия, за което е съставен акт на 58-годишен пътник от Турция. Проверка за използването на търговски марки без правно основание е имало и в Хасково.

Служителите на реда инспектирали търговски обект на улица „Ястреб“, стопанисван от 23-годишен мъж. Намерените в магазина 29 артикула, обозначени неправомерно със знаците на известни марки, са предадени на разследващите с протокол.