Издирват капака на потрошения роял Блютнер
Издирват капака на потрошения роял Блютнер / Darik News, Архив
Издирват капака на потрошения роял "Блютнер"
66832
Издирват капака на потрошения роял "Блютнер"
  • Издирват капака на потрошения роял "Блютнер"

Становище по случая с нелепо унищожения в общинския детски и младежки център на Димитровград роял „Блютнер” прие на извънредно заседание в късния следобед вчера постоянната комисия по култура на местния парламент. Тя бе свикана по инициатива на председателя й Христо Цветков с идеята да бъдат набелязани превантивни мерки за вбъдеще да не се допускат подобни прояви. Становището не бива да има осъдителен характер. То трябва по-скоро да изразява отношението ни към случилото се, но по-важно е какво да направим, за да не се случва никога повече, посочи Цветков.

Междувременно стана ясно, че директорът на центъра Христина Ташева, която преди ден подаде оставка, вече е освободена. Продължава издирването на капака от рояла, който липсва при останалите му части, някои от които бяха изхвърлени до бункер в близост до сградата. За целта от администрацията ще проследят записите от охранителните камери.

Комисията препоръчва да се направи проверка дали в общински структури има и други произведения на изкуството или музикални инструменти, които не са заведени в описите, е записано в становището. Коментирана бе и идеята да се направи проучване къде и как се съхраняват подобни вещи от ликвидираните преди години домове на културата, съществували към различни предприятия или учреждения в Димитровград. Готовност да подпомогнат общинската администрация при реализация на тази инициатива заявиха още членовете на комисията по култура. За оформяне на становището на извънредното заседание снощи те дадоха право на съвещателен глас и на представителите на медии. Звукова картина от заседанието чуйте в приложения файл.