/ Дарик радио Хасково /архив/
Районен съд отказа да одобри споразумението между Орлин Георгиев, който е криминалист от Хасково и прокуратурата. Орлин Георгиев бе заловен през ноември миналата година да шофира пиян. 

При проверката с дрегер, уредът отчел наличие на 3.39 промила алкохол в кръвта. Когато бил спрян, той се представил на колегите си и се надявал да му се размине. Експертиза обаче е показала, че концентрацията на алкохол е 3.92 промила.

Върнаха в Хасково двоен убиец

От държавното обвинение предложиха наказанието да е 6 месеца условно и 1.6 година да няма право да шофира. Съдия Гроздан Грозев заяви в залата, че споразумението противоречи на закона и морала, и отказа да го одобри. Според съда, наказанието трябва да е 10 месеца условно и 2 години лишаване от шофиране.

Първоначално, разследването срещу Георгиев започна като бързо полицейско производство, но по-късно от държавното обвинение го преобразуваха в досъдебно производство.  

Три години условно за шофьора, убил две деца с Ауди

Пред съда днес, той се призна за виновен. Орлин Георгиев отказа да разговаря с журналисти, а адвокатът му Кирил Керанов, който е зам.-председател на Адвокатската колегия Хасково, са държа грубо и блъскаше репортерите в коридорите на Темида.

Папките се връщат на държавното обвинение.