/ Дарик радио, Хасково
Три години условно за шофьора, убил две момичета
96615
Три години условно за шофьора, убил две момичета
  • Три години условно за шофьора, убил две момичета
Условно наказание за смърт на две деца, които бяха блъснати от черно "Ауди" край ханче "Клокотница" през 2016 г., получи шофьорът на колата Делян Делчев от Окръжния съд в Хасково.
 
Година и седем месеца след инцидента, в който загинаха Никол Щерева и Даяна Янакиева, съдът каза последната си дума. Делян Делчев е признат за виновен за това, че "е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице". Съдът се съобрази и с изключително тежкото здравословно състояние на бебето на подсъдимия.

Почернените родители не направиха коментар: "Не че не искаме, не сме в състояние". Присъдата не поиска да коментира и подсъдимият.
 
Веднага след прочитане на присъдата председателят на тричленния съдийски състав Милена Тянкова обоснова решението им. Така стана ясно, че двете загинали момичета са употребили алкохол преди да се качат на мотопеда, който е бил без регистрационни табели. Двете момичета загинаха на място след инцидента през 2016 г.
 
Делян Делчев е карал автомобила със 118 км в час, а в този участък е разрешено до 90 км. Според решението на съда Делчев няма право да шофира в следващите пет години.