ГЕРБ-Димитровград се жали от  червена метла във ВиК. Управителят: Не е вярно!
ГЕРБ-Димитровград се жали от червена метла във ВиК. Управителят: Не е вярно! / Darik News, Архив

Възмущение от неправомерни според тях съкращения във ВиК ООД- Димитровград заявява в декларация, адресирана до медиите структурата на ГЕРБ от общината. Само за два дни от дружеството са  съкратени четирима души -  Димчо Борисов, Янчо Чаушев, Кристиян Христов и Адриана Вълкова, която работи във ВиК от 19 години, пише в декларацията. Съкратените са част от група от 8 души, които са преназначени преди седмица от длъжност „контрольор” на длъжност „инкасатор” с временни трудови договори за един месец. Неофициално управителят на дружеството е заявил пред уволнените,  че не може членове на ГЕРБ  да работят повече в държавното дружество, пишат още от ГЕРБ-Димитровград. Месец преди това, под предлог, че ВиК не се нуждае повече от ПР,  бе съкратен и  Боян  Боянов, който е член на младежката ни структура, посочват от ПП ГЕРБ- Димитровград.

Тези съкращения са поредното доказателство за „червената политическа метла“, която вилнее през последните няколко месеца из цяла Хасковска област. Организацията на ГЕРБ Димитровград не приема и категорично се противопоставя на безпрецедентните уволнения и съкращения по политически причини. Всички съкратени ще търсят правата си в съда, е записано в декларацията.

ГЕРБДимитровград се жали от  "червена метла" във ВиК Управителят Не е вярно
netinfo

Ново щатно разписание има ВиК в Димитровград. Целта е с оптимален брой хора да се върши максимумът работа. 169 души е численият състав, докато преди години заетите са били 122, информира новият управител на дружеството Камен Николов. Той категорично отрече да е имало уволнения по политически причини. Преди дни са били съкратени трима от инкасаторите плюс още един от тях и няколко единични случая в административния персонал, но не повече от общо 8 души, посочи той.

Дейността на дружеството не се е увеличила, напротив- намалява, както и приходите. И няма логика да поддържаме толкова раздут щат, коментира Камен Николов. Още не бяха започнали каквито и да е съкращения, а вече ми казваха да спра с уволненията, така че приказките са 1000 пъти повече от реалните действия, каза още той.

С мотива, че съкращенията са неприятни и за него, като управител не пожела да коментира дали във ВиК-Димитровград предстоят още такива според новото щатно разписание. Не искам сред колектива да се създават брожения и хората да са притеснени дали няма да останат без работа, но категорично не приемам формулировката за политически уволнения, тъй като това не е вярно, коментира той.