Факт е дългоочакваното уволнение на началникът на Митница- Свиленград
Факт е дългоочакваното уволнение на началникът на Митница- Свиленград / netinfo
Заповед за дисциплинарно уволнение е издадена на началника на Митница- Свиленград Стефан Марашев. Проверка на Инспектората е установила, че Марашев е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание, съобщиха днес от Пресцентъра на Агенция „Митници”.

Заповедта ще бъде връчена на Стефан Марашев, след като той се върне на работа, тъй като в момента е в болнични. Няма неправомерно възстановен акциз, закона е спазен, заяви пред Дарик Марашев, който подчерта че е запознат подробно с доклада на Инспектората.

По думите му той законно и спазвайки всички процедури е възстановил акциз в размер на 45 милиона лева в периода януари - септември 2007 година. Отчет за възстановяването на акциза е бил изпратен в Агенция „Митници”, а указанията за това са пристигнали в Свиленград едва през юли. По принцип срокът за възстановяване е 30- дневен, след което трябва или да бъде задвижена процедурата или да бъде издаден мотивиран отказ, какъвто вече не е можело да бъде издаден.

Търсен е повод да бъда отстранен от поста, заяви още Марашев като подчерта, че ще търси от тук насетне правата си по съдебен път.