двойно убийство село Козлец
двойно убийство село Козлец / Дарик радио Хасково
кмет на село Козлец
97595
кмет на село Козлец
  • кмет на село Козлец
45-годишният мъж, който простреля смъртоносно съпругата си, а след това и съседа си в хасковското село Козлец вчера, е направил пълни самопризнания за случая, научи Дарик радио. В сряда Гюнай Мустафа уби със законната си пушка жена си пред погледа на децата си, а след това и съседа си – Мехмед Мехмед.

От полицията информираха, че най-вероятно от ревност е извършил кървавата касапница. Днес преди обяд изтекоха 24-те часа от ареста на Гюнай Мустафа. Прокуратурата наложи 72-часово задържане и му повдигна обвинение. Разпитани са свидетели, назначени са съдебномедицински, химическа и съдебнопсихиатрична експертизи. Дежурният прокурор Антон Стоянов, който вчера пое разследването, не си вдига телефона.

Разследващите са установили, че Гюнай е възпроизвел 3 изстрела с оръжието, два от тях се оказали фатални. Съпругата си убил с изстрел в гърдите, а Мехмед в гърба.

За служебен защитник на Гюнай е назначен Кирил Керанов. Пред Дарик радио той коментира, че обвиняемият е объркан и дезориентиран. Казва: "че всичко ми е като на сън и че съжалява". 

В Сутрешния блок на Дарик радио Хасково кметът на с. Козлец Бейнур Кадир коментира дали е имало възможност трагедията да се предотврати.

Чуйте какво каза той в звуковия файл