кметът на Хасково се срещна със своя колега от Кавала
кметът на Хасково се срещна със своя колега от Кавала / Община Хасково
Кметът на община Хасково Добри Беливанов се срещна и разговаря с кмета на Кавала Димитра Цанака. Те обсъдиха планове за бъдещо сътрудничество и възможностите за съвместно участие в проекти.  Така също се ангажираха да работят за подобряване на връзките между бизнеса в двете страни, за разширяване на сътрудничеството в сферата на културата и социалните дейности, съобщиха от общината.
Димитра Цанака е първият кмет жена на Кавала, тя е лекар, а една от бабите й е бежанка от Одринска Тракия и е живяла в хасковско. Това по думите й прави Хасково по-близо до нея. Освен това е добре запозната с културното наследство на региона, а така също има огромно желание да види най- високата в света монумента на Богородица в Хасково. Двамата кметове се обединиха около мнението, че сътрудничеството между двата града има огромен потенциал и те ще работят за развитието му.

Срещата между Добри Беливанов и Димитра Цанака бе преди откриването на 25-тото издание на „Кавала Експо“ в изложбения център „Апостолос Мардирис“.

Добри Беливанов се срещна и разговаря също с председателя на общинския съвет на Кавала, с областния управител на Източна Македония и Тракия Кристос Метиос и председателя на търговската палата на Кавала Ангелос Цацулис, така също с представители на делегации от България и Гърция.

Хасково  се представи с рекламен щанд на  „Кавала Експо“, който привлече интереса на посетителите.