Димитър Благоев с китара открива младежкия джаз фест в Димитровград
Димитър Благоев с китара открива младежкия джаз фест в Димитровград / Община Димитровград

С традиционния вече Младежки джаз фестивал продължават Есенните музикални дни в Димитровград. Младежкият фест стартира от 14 ч. днес в актовата зала на ПМГ „Иван Вазов” с концерт на възпитаниците на националната музикална академия „Панчо Владигеров” Димитър Благоев (китара), Станимир Ламбов (китара) и Димитър Сираков (контрабас).

Утре от 13 ч. в зрителната зала на езикова гимназия „Д-р Иван Богоров” програмата на младежкия джаз фест продължава с формация от националното музикално училище „Христина Морфова”- Стара Загора: Петя Тонева (вокал), Даниел Николов (вокал), Деян Асенов (пиано), Живко Велев (китара) и вокалният педагог Надя Тончева. От 18 ч. в КДК „Муза” е предвиден JAM SESSION с участниците във феста.

Той приключва на 23 октомври. От 13 ч. тогава в кабинет „Георги Горелски” на СОУ „Васил Левски”  ще гостува студентска формация от пловдивската музикална академия: Богдан Ганев (китара), Момчил  Ангелов (китара), Красимир Куковски (китара) и вокалният педагог Петър Салчев. От 18 ч. тогава те ще се представят и в камерната зала на КДК, заедно с акустичното джазово трио „Димитровград”: Митя Йорданов (пиано), Димитър Русев (китара) и Петър Ганев (ударни). В концерта, с който младежкият джаз фест ще бъде закрит, ще участват още Цветомир Цанков (вокал), който идва от Габрово и Христо Минчев (контрабас) от Пловдив. В 20.30 ч. програмата отново предвижда JAM SESSION с участниците във феста, като специален гост ще бъде Иван Тодоров (кавал).

 

Есенните музикални дни продължават на 24 октомври с концерт на Виктор Чучков в салона на димитровградския театър. Той ще свири на рояла „Блютнер”, запазен в сградата на читалище „Христо Ботев”, който за целта ще бъде пренесен до театъра, съобщи кметът Иво Димов.