Димитровград ще бори снега и поледиците с военна машина
Димитровград ще бори снега и поледиците с военна машина / Община Димитровград

Във връзка с очакваните усложнени метеорологични условия с обилни снеговалежи и възможни заледявания кметът на Димитровград Иво Димов свика днес всички служби и институции, които имат отношение. В срещата участваха ръководителят на Областно пътно управление - Хасково Радостин Ламбрев, началникът на РУ на полицията в Димитровград Ангел Дулев и полицейски инспектор към КАТ Начо Начев, управителя на "ВиК" Петко Ангелов, управителя на снегопочистващата фирма Атанас Стефанов, зам.управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Валентин Палашев, управителят на ОП "Благоустрояване" Тихомир Гочев, управителя на ОП "ОКПДО" Красимир Янев, собственикът на новата автогара Диян Чавдаров, представители на EVN и РСПБЗН-Димитровград. В дискусията се включи и цялото общинско ръководство, както и ресорните експерти от администрацията. Всички служби са в готовност с денонощно дежурни екипи и целия наличен ресурс. Доставени са необходимите количества пясък, сол и химически материали за обезледяване на тротоарите при необходимост. Всички снегопочистващи фирми са привели техниката си готовност за предстоящите валежи.

Димитровград ще бори снега и поледиците с военна машина
netinfo

Иво Димов увери, че са осигурени допълнително още три снегорина, както и е извадена тежкотоварната високопроходима машина МТЛБ, която бе предоставена на община Димитровград от Министерство на отбраната преди четири години и до сега е ползвана само веднъж. МТЛБ-то е оборудвано с камери,  полиспасти за извличане на тежкотоварни машини, резач, прожектори за сложни метеорологични условия, сензори и други екстри. Оборудването, което е снабдена военната техника, е единственото по рода си в България, посочват от пресслужбата на община Димитровград.

Димитровград ще бори снега и поледиците с военна машина
netinfo

От администрацията препоръчват гражданите да премахнат паркираните автомобили от улиците, за да могат снегорините да се почистват безпрепятствено.

Телефоните, на които гражданите могат да се подават сигнали:

112 - националния телефон, който може да бъде набран аварийно

6 61 61 - оперативен дежурен в Общинска администрация Димитровград

6 33 21 - оперативен дежурен в РУ на Полицията  - Димитровград