Димитровград бе домакин на областния конкурс за пожарникари
Димитровград бе домакин на областния конкурс за пожарникари / DarikNews

Домакин на етап от конкурса за пожарникар и водач 2:1 за 7 свободни места в службите от област Хасково бе Димитровград днес. Над 100 са били първоначално кандидатите, като след първоначалния предварителен подбор до теста за физическа подготовка са допуснати 68. Днес две от дисциплините се проведоха в сградата на местната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, а останалите две- на стадион „Раковски”. Одобрените на този етап ще преминат още през тест за психическа пригодност, изследване на интелектуалните им способности и интервю.

Димитровград бе домакин на областния конкурс за пожарникари
netinfo

Кандидатите трябва да имат средно образование, книжка за автомобил „С” категория, която не им е била отнемана, да са на възраст до 40 г., да отговарят на изискването - водач на специален автомобил II - I степен, както и да имат задължителна първоначална професионална подготовка.

Начело на конкурсната комисия днес бе главният инструктор по полицейска лична защита към МВР Тони Петров. 7-те с най-добър резултат от днешните физически тестове и следващите етапи ще бъдат изпратени на обучителен курс във Варна и едва след това реално ще започнат работа.