Депутат Жара Пенева разтревожена за кв. Черноконево сезира МВР
Депутат Жара Пенева разтревожена за кв. Черноконево сезира МВР / DarikNews

За помощ и съдействие по повод наводнението с вчерашна дата в 3 димитровградски квартала, най-пострадалият от които е Черноконево, се обърна народният представител Жара Пенева към министъра на вътрешните работи, информират от местната структура на БСП. Пенева е притеснена от нанесените във водната стихия щети на домовете и земеделската продукция. След като получи уверенията на министър Йовчев, че са предприети всички мерки от държавата, тя призовава и кмета на Димитровград Иво Димов да сезира областната  управа за положението и в най-кратки срокове да сформира комисия, която да констатира щетите от наводнението, за да може съгражданите й да се възползват от националния фонд,който  да ги компенсира за нанесените от водното бедствие вреди, се казва в съобщението.

Депутат Жара Пенева разтревожена за кв Черноконево сезира МВР
netinfo

Жара Пенева изразява и надеждата си, че общинската управа ще съдейства за  бързото възстановяване на засегнатите от наводнението участъци, пишат още от димитровградското БСП.

Сформираната от кмета на община Димитровград Иво Димов комисия започна описа на щетите от 9.30 ч. тази сутрин. Малко по-късно на пресконференция той обяви, че ще бъде сезирана междуведомствената комисия за възстановяване и развитие към МС, от която общината ще търси целево финансиране.