Делото Момата продължава на 20 януари
Делото Момата продължава на 20 януари / netinfo

В Хасковския окръжен съд днес бе даден ход на делото срещу сочения, като сериен убиец Недялко Димитров- Момата за разстрела на димитровградското семейство Бейтула и Неврие Махмуд на 1 декември миналата година. Съдът изслуша явилите се свидетели и вещи лица и отложи делото за 20 януари.

Хасковската прокуратура повдигна на Недялко Димитров-Момата обвинение за най-тежко наказуемото престъпление- умишлено убийство, при условията на опасен рецидив. Предявените от близките на семейство Махмуд граждански искове, допуснати за разглеждане, са на обща стойност 350 000 лв.

Недялко Димитров-Момата призна за двете убийства в Димитровград, като ги обясни със „съдба" и „последица" от скандала с Бейтула, който му дължал пари. Той обаче, категорично отрече да е извършител на останалите такива престъпления на територията на цялата страна, включително и това на физическия убиец на бизнесмена Стоян Стоянов.

През октомври Момата се опита да избяга от ареста в Свиленград, като издълба стената на килията с лъжица. Днес посочи, че получил информация за отправени към майка му заплахи и искал да излезе, за да я защити. 21 са свидетелите и 9- вещите лица