Четат присъда срещу Георги Иванов
Четат присъда срещу Георги Иванов / Дарик радио, Хасково
„Защо коментирахме дали законно или не е съборена сградата на бившия затвор в Хасково, а не дали е паметник на културата или не. Центърът на спора се измести”. Това заяви в обясненията пред съда днес Георги Иванов, бивш кмета на областния град.

Ексградоначалникът остана видимо ядосан от въпросите на прокурора Николай Гугушев. В един от отговорите на въпросите на прокуратурата, Георги Иванов заяви, че за 16 години не е съборил нито една чужда сграда.

По думите му, в делото не е представен документ, от който да става ясно, че сградата на бившия затвор е паметник на културата.

Окръжният прокурор на Хасково на косъм да провали делото срещу Георги Иванов

В момента, заседанието продължава с пледоарии от страните, а след това се очаква и последната дума на 3-членния съдебен състав.

Малко преди финалната права, съдът разпита един свидетел. На заседанието стана ясно, че полицията е представила ксерокопие с графика на патрулите, малко преди да бъде разрушена сградата.

Глобиха бившия кмет на Хасково

Адвокатът на кмета Константин Симеонов заяви, че документът е фалшифициран, защото върху копието има писано с химикал. Според магистратите, това не е заверен препис и този документ не бе приет като доказателство.

Съдът отхвърли искането да се прави нова техническа експертиза. От Министерството на културата са изпратили писмо в Хасково, в което се казва, че не е съставен акт за установяване на административно нарушение.