ГЕРБ Хасково
ГЕРБ Хасково / Дарик радио, Хасково
„Един глас няма да докарам на ГЕРБ с фалшиви обещания. Всичко в програмата ни е реално и изпълнимо. Популизмът е добър за пред хората, но той е опасен за държавността и може да разклати устоите й.” Това заяви в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той  и водачът на листата за народни представители на ГЕРБ в Хасковска област Делян Добрев представиха пред хората приоритети в програмата на ГЕРБ за тези избори. Пред препълнената зала в хасковския театър Борисов заяви, че не търси рейтинг, яздейки кон, като някои ездачи и ездачки, а предпочита да говори с хората за реалните им проблеми, един от които е административната реформа и премахването на бюрокрацията.

Томислав Дончев, Хасково
Дарик радио-Хасково

„Строителни разрешения, 6 или 7, се издават в една сграда и караш човека да обикаля, като уморен кон, понеже днес ездачите и ездачките са модерни”, допълни още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бойко Борисов, Хасково
Дарик радио-Хасково

Водачът на листата на партията в Хасковска област Делян Добрев бе категоричен, че едно е да обещаваш, друго е да изпълняваш. „Ако трябва с една дума да определим програмата им – катастрофа”, каза Добрев. И допълни, че програмата на опонентите им от БСП предвижда 4 млрд.лв. допълнителни разходи без никакъв видим ефект. „Основният ни опонент от БСП са си повярвали. В момента те обещават всичко, на всички. Това е тяхната програма. Те нямат приоритети, според Добрев. И допълни: „Надявам се разумът да надделее. Надявам се БСП да не успее да спечели нито една община в Хасковска  област- така, както нямат кмет, да нямат и победа!”

Делян Добрев, Хасково
Дарик радио-Хасково

Като опасна за държавността определят от ГЕРБ водената предизборна кампания. „Истински вярвам в здравия разум и да не си съборим държавата”, каза Бойко Борисов, който призова да се запази добрият тон в кампанията.

Бойко Борисов Хасково
Дарик радио-Хасково

Той бе подкрепен и от Томислав Дончев, който бе министър на еврофондовете в правителството на Бойко Борисов. „Не бива заради няколко пункта с надежда да се получи по-висок резултат, някой да е докаран до такъв истеричен тон, което в крайна сметка да съсипе държавата, защото не само действията, когато някой е на властова позиция, а и говоренето понякога може да съсипе държавата. Нашата държава е една и ние трябва да си я пазим”, каза Томислав Дончев.

Бойко Борисов, Хасково
Дарик радио-Хасково

В края на срещата от ГЕРБ направиха равносметка как се е променила община Хасково само за последната година, където инвестициите са около 100 млн. лв. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи изградената магистрала, по която хасковлии стигат до Истанбул за час. "Тя беше на кал първия път, когато се оглеждаше строителството й. Какви усилия положихме, за да я направим. И колко е хубаво и изгодно сега”, каза той.
Санирането, което е част от ангажимента към хората, поет от ГЕРБ още преди две години, също бе отчетено. Според статистиката Хасковска област е на второ място в страната по брой  блокове, които са заявени или в момента се санират. „Сега 70 жилищни блока се санират и това е безплатно”, каза Бойко Борисов.

ГЕРБ листа, Хасково
Дарик радио-Хасково

Водачът на хасковската листа Делян Добрев обяви, че ако ГЕРБ отново управлява, ще бъде изпълнен един основен ангажимент за Хасково.
„Хасковски регион е на път да стане лидер по инвестициите в страната, ако програмата ни се изпълни. До 10 дни ще подпишем споразумение, с  което  Хасково, заедно с Бургас, ще стане част от Икономическата зона на Пловдив. Там през последните 5 години са направени над 140 завода с над 70 хиляди работни места и над 1 милиард евро инвестиции. Тази икономическа зона не е на едно място, Хасково ще е един от тези индустриални центрове, където тя ще се разширява  Първите стъпки вече са направени”, съобщи Делян Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление