Бившият Минен техникум изпрати последните си абитуриенти?
Бившият Минен техникум изпрати последните си абитуриенти? / DarikNews, Архив
Бившият Минен техникум изпрати последните си абитуриенти?
72722
Бившият Минен техникум изпрати последните си абитуриенти?
  • Бившият Минен техникум изпрати последните си абитуриенти?

Предстоящата оптимизация на двете професионални гимназии в Димитровград чрез сливане ще коментират на среща в сряда представители на синдикатите, местната власт и преподаватели. Те ще се срещнат с постоянната комисия „Образование, младеж и спорт” на местния парламент в града, за да се коментират аргументите „За” и „Против” обединението на бившия Минен техникум- сега професионалната гимназия „Капитан Петко Войвода” и ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, потвърди председателят на комисията Тодор Тодоров.

 

Това е проект, пред който все още има доста въпросителни. За момента сме получили една заповед от регионалния инспекторат по образование в Хасково по темата, посочи днес директорът на ПГ „Капитан Петко Войвода” Любимир Филипов. 23-ма са заетите в гимназията, като 18 от тях са преподаватели, а половината- по специалните предмети. Училището, което е с 63-годишна история, има одобрен план-прием за три паралелки, едната от които е „Телекомуникации”, посочи той. 130 са възпитаниците му в момента в дневна форма на обучение, като гимназията предлага също задочна и индивидуална.

Бившият Минен техникум изпрати последните си абитуриенти
netinfo

По думите на Любомир Филипов засега няма напрежение сред колектива. Поне пред мен и от двете синдикални организации не са заявявали недоволство, посочи той. И припомни, че като директор на ОУ „Алеко Константинов” е преживял общинската оптимизация, при която то прие несъществуващото вече ОУ „Вапцаров”. Тогава се борих срещу оптимизацията, сега и да остана без работа- няма да ми е за първи път, коментира Любомир Филипов. Дали ПГ "Капитан Петко Войвода" за последен път изпрати абитуриенти?- чуйте го в приложения файл.